התקנת קו חיים – בליווי מהנדס בטיחות
כאשר רוצים לבצע עבודה המתבצעת בגובה, כולל עבודות מאובטחות על קונסטרוקציה פונים ל-Rope Partners. אנו פועלים בתחום עבודות הגובה כבר מספר שנים ובעלי ניסיון בעבודות בניינים הגבוהים בישראל. ברשותנו כל הציוד לעבודה בגובה, כולל מנופים, ציוד הרמה ופיגומים להתקנה קלה וכל אנשי הצוות שלנו הנם גולשים מיומנים, בעלי רשיון גלישה כחוק ועוברים הכשרות ורענוני בטיחות במהלך השנה. זמינים עבורכם לכל שאלה, פנו אלינו ונשמח לענות. כל אנשי הצוות שלנו הנם גולשים מיומנים, בעלי רשיון גלישה כחוק ועוברים הכשרות ורענוני בטיחות במהלך השנה. זמינים עבורכם לכל שאלה, פנו אלינו ונשמח לענות.
מה זה קו חיים?
מערכת קו חיים זוהי מערכת מיוחדת המותקנת במבנים גבוהים אשר שם אין אפשרות לקבוע ולהתקין מעקה בטיחות קבוע. המעקה נדרש בעת אשר עלינו לאבטח עובד המבצע עבודות בגובה כמו לדוגמא – עבודה על גבי גגות של חממות, גשרי צינורות, עבודה על גבי מכליות וכדומה. מי יבצע עבורכם את ההתקנה של קווי החיים? הצוות המיוחד שלנו ידאג לבטיחות העובדים שלכם ויתקין עבורכם קו חיים – מעקה בטיחות סביב הבניין.
קו החיים – מתי חייבים להתקין את מעקה הבטיחות?
למעשה על פי החוק המיוחד – חובה על כל מבנה אשר בא לבצע עבודות בגובה שהם מעל לשני מטרים – לדאוג לכך כי יהיה ציוד מיוחד אשר יגן על העובדים בזמן ביצוע העבודות. זאת בכדי להבטיח אותו מפני נפילות ולהעניק להם את מרב הביטחון בעת ביצוע העבודות. קו החיים מאפשר למעשה לעובד את התנועה החופשית ממקום למקום סביב המבנה כאשר הוא צועד רק לאורך קו החיים המעניק לו את רשת הביטחון ואת התחושה כי העבודה בטוחה לגמרי.
קו החיים – תקנים
ישנם תקנים מחמירים ביותר הקובעים את אופן ההתקנה ואת איכותה על מנת שהקו אכן יאבטח ויבטיח את העבודה ויסייע לעובדים בביצוע בטוח בלב שקט של כל העבודות.
אנחנו נביא אליכם את הציוד הבטוח ביותר של טובי היצרנים על מנת להתקין עבורכם את קו החיים. ההתקנה אף היא תיעשה בהתאם לתקנים המחמירים ביותר כאשר אתם מובטחים כי העבודה תתבצע על הצד הטוב ביותר.
ביצוע של עבודות בגובה היא עבודה הטומנת בחובה סיכונים רבים, כאשר המוחשי מכולם הוא הסיכון ליפול מגובה רב. חשוב לדעת כי החוק מגדיר כל עבודה שמתבצעת בגובה של 2.5 מטר ומעלה כעבודת גובה עליה חלים כל התנאים הקיימים בחוק. מסיבה זו נחקק חוק מיוחד הנכלל בין תקנות הבטיחות בעבודה אשר נחקקו לפני כעשר שנים בשנת 2007. חוק זה אומר כי כל מוסד וכל מקום שם נדרשים עבודות בגובה, חובה עליהם לעמוד בדרישות הבטיחות לביצוע העבודות הללו.
אנו נבצע התקנת מקצועית
מתמקדים בהענקת מענה לכל צורך של ביצוע עבודות בגובה. העבודה שלנו נעשית באמצעות צוות מקצועי ומיומן המכיר היטב את כל הציוד המשמש לעבודות בגובה. אנחנו עושים שימוש בציוד הסנפלינג כאשר אנחנו שמים דגש על בחירה בצוות מקצועי, צוות מיומן, צוות שמכיר את כל סוגי העבודות וידע כיצד יש לבצע אותן באופן היסודי והנכון ביותר.
הצוות שלנו יודע לאחוז בכלי העבודה, יודע להחזיק במברשת צבע ויודע לאטום, להדביר, לתקן ולסתום כל מה שצריך במבנה.
אנחנו לא נסכן את העובדים שלנו או את הסביבה ולכן הציוד שלנו הינו ציוד תקני ואיכותי ביותר.
אנחנו מתמחים גם בהתקנת קווי חיים זמניים או קבועים בהתאם לצורך כך שלמעשה כל עבודות הגובה מקבלות אצלנו את המענה המושלם.
צריכים להזמין שירות של עבודה בגובה? מחפשים אחר החברה מומלצת שתוכל לספק לכם פתרונות הנפה? אנחנו הכתובת הנכונה שלכם. צרו עמנו קשר בשביל להזמין את העבודה הרצויה לכם. אנחנו נעשה הכול בשביל להשלים את העבודה בצורה הנדרשת לשביעות רצונכם המלאה
כל מה שצריך לדעת על התקנת קו חיים זמני
חוק עבודות בגובה, שנכנס לתוקפו בשנת 2008, שבין שאר דרישות החוק, מוקדש פרק לקווי עיגון, הלא הם קווי חיים. אחת ההנחיות של משרד התמ"ת היא שמירה על חיי העובד, באמצעות היאחזות של העובד באלמנטים פיזיים, אשר שומרים על חייו. היאחזות זו בצורות שונות בכבלים, רתמות, ועוד, שכן באמצעות נקודות עיגון שהם בעצם קווי חיים.
בעקבות תקנה זו, חייב כל מפעל או כל מקום, שבו מתבצעות עבודה בגובה, להקפיד על הבטיחות וההתקנה של קווי חיים אלו שנועדו בראש ובראשונה לשמור על חיי העובדים, ולמניעת נפילות מגובה ומוות, מיותר וכואב.
החוק לגבי עבודה בגובה מציין, שעל מנת לשמור על הבטיחות של העובד, יש להתקין קווי חיים, הנקראים גם קווי עיגון, על מנת לשמור על החיים של העובדים במפעל.
קווים אלו הינם חשובים, משום שהם יכולים למנוע נפילות או תאונות בדרך קלה ופשוטה יחסית.
במאמר זה נדבר על מהו קו חיים? מהו קו חיים זמני? מה החשיבות שלו? ממה ההוא עשוי? ואיך מתקינים אותו? מאמר זה יאפשר לכל אדם שצריך להתקין את קו החיים הזמני, במסגרת החוק, לקבל את כל המידע הדרוש לכך.
קו חיים הגדרה
קו עיגון הינו קו התקן, שאורכו עשוי מפרופיל קשיח, כבל פלדה או מסיבים סינטטיים. קו חיים מותקן בכיוון אנכי או אופקי, ומטרתו היא לאפשר לעובדים באזור לנוע בגובה במסלול שלו, כאשר הם נמצאים על משטחים שהם מגודרים או מוגנים מפני נפילה.
מהו קו חיים זמני?
קו חיים זמני הוא קן המותקן לאורך מסלול שבו עובדים נעים בגובה על מנת למנוע נפילה שלהם מגובה. כאשר מתייחסים לקו חיים זמני קו זה הינו זמני ולא קבוע.
ממה עשוי קו חיים זמני?
בניגוד לקו חיים קבוע, העשוי פלדה או מחומר קשיח אחר, קו חיים זמני יכול להיות עשוי גם מטקסטיל. קו חיים זמני מבוסס על רצועות או חבלים אורך הרצועות או החבלים צריך להיות עד 20 מטר בלבד, כמו כן הוא מצריך נקודות עיגון חזקות, המסוגלות לעמוד במשקל רב כ25 קילוגרם.
למה צריך קווי חיים זמניים?
קווי חיים זמניים מתאימים, כאשר לעובדים יש צורך לנוע על משטח מוגבה שאינו מוגדר, ולהגן מפני נפילה.
לא מדובר על עבודה יום יומית, אלא לפעמים בודדות, אז קו חיים זמני יתאים לכך.
מי מתקין את קו החיים הזמני?
בניגוד לקו חיים קבוע שעל פי החוק חייבים להתקין אותו בעל מקצוע, שהוסמך לכך, בעניין של קו חיים זמני, שצורכו היא להתקנה של שעות או ימים, לא צריך בעל מקצוע מוסמך ומיומן, על מנת להתקין אותו, אלא גם כל עובד, אשר עבר הכשרה מיוחדת לכך יוכל להתקין את קו החיים הזמני.
מה לגבי הבדיקה לאחר ההתקנה?
לגבי בדיקה לאחר ההתקנה, ניתן להזמין חברה אשר תבדוק כי קו החיים הזמני מותקן היטב, ולא יכולה להתרחש נפילה. כמו כן בניגוד לקווי חיים קבועים, המחייבים הכשרה של העובד, על מנת לבצע זאת היטב, וכמו כן קו החיים הקבוע מחייב אישור של מהנדס על מנת להוכיח את תקינותו, במקרה הזה קו החיים הזמני מחייב בדיקה רק לאחר ההתקנה ולא בדיקה תקופתית.